Тактика облоги і оборони укріплених пунктів османськими військами в другій половині XV – XVII ст. - Чорна, Т.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглянуті питання, пов’язані з розвитком
тактики облоги та оборони укріплених пунктів османської армії
в другій половині XV – XVII ст. Розкриваються прийоми і способи
здобуття ними міст і фортець, особлива увага звертається на
застосування гармат під час облоги фортець (міст). В статье рассмотрены вопросы, связанные с развитием
тактики осады и обороны укрепленных пунктов османской армии
во второй половине XV – XVII вв. Раскрываются приемы и способы
захвата ими городов и крепостей, особое внимание обращается
применению орудий во время осады крепостей (городов). The article concerns with issues, related to development of
tactic of siege and defensive of the fi xed points of Оsman army in the
second half of XV – XVII. The ways and methods of the fortress and
cities capturing are considered. The special attention was paid to
the application of tools and weapons, used by them during the siege
of fortress (cities).