Зміни у сприйнятті смерті в давньоруському суспільстві з прийняттям християнства - Луценко, Р.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті розглянуто проблему змін сприйняття смерті
з прийняттям християнства у давньоруському суспільстві.
Християнізація призвела до трансформацій уявлень про смерть,
посмертну долю, потойбічний світ, поховальний обряд. В статье рассматривается проблема изменений
восприятия смерти с принятием христианства в древнерусском
обществе. Христианизация трансформирует представления
о смерти, потустороннем мире, посмертной судьбе,
погребальном обряде. In this article changes in perception of death in ancient
Russian society after baptism are described. Christening led to
transformation of beliefs about death, after life, eternal world and
burial ritual.