Продукція Овруцької пірофілітової індустрії на теренах Чернігівського Полісся у Х-ХІІІ ст. - Веремейчик, О.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядаються вироби з пірофілітового
сланцю на археологічних пам’ятках Чернігівського Полісся
у Х–ХІІІ ст. Аналізуються шляхи попадання пірофіліту та
виробів з нього у регіон. В статье рассматриваются изделия из пирофиллитового
сланца на археологических памятниках Черниговского Полесья
в Х–ХІІІ вв. Анализируются пути попадания пирофиллита и
изделий из него в регион. Goods made of pyrophillite slate from the archaeological
monuments of Chernihiv Polissia in X - XIII cent. are studied in
the article. Different ways of appearance of pyrophillite and goods
made of it in this region are analized in the article.