Бережанський замковий комплекс у туристично-презентаційних проектах 1920-1930-х років - Парацій, В.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті, на підставі аналізу архівно-документальних
та опублікованих довідкових матеріалів, осмислено окремий
аспект з минулого Бережанського замкового комплексу – його
пристосування до регіональних туристично-презентаційних
проектів 1920-1930-х років. Для замків Тернопілля це був
період їх активного залучення до подібних форм раціонального
використання. Тому вивчення цих традицій має ще й
практичне значення у розвитку методологічно-дієвих основ
туристичного сьогодення. В статье, на основании анализа архивно-документальных
и опубликованных справочных материалов, осмыслено
отдельный аспект из прошлого Бережанского замкового
комплекса – его вовлечение в региональные туристическо-презентационные проекты 1920-1930-х гг. Для замков
Тернопольщины это был период их активного привлечения
к подобным формам рационального использования. Поэтому
изучение этих традиций имеет ещё и практическое значение в развитии методологически-действенных основ
современного туризма. This paper, based on analysis of archival documentary and
published reference, is meaningful different aspect of the past
Berezhanys’ castle complex – attempts to adapt to regional tourist
and presentation projects 1920-1930’s. It was the period of active
involvement in similar forms management for locks castle from
Ternopillia. Therefore, the study of these traditions has also practical
importance in the development of methodological and effective local
bases tourism today.