Караїмські молитовні будинки «кенаси» на території України: сучасний стан та перспективи використання - Прохоров, Д.А. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядається сучасний стан караїмських
молитовних будинків «кенас» в контексті наукової
реконструкції минулого корінних народів Криму і збереження їх
історико-культурної спадщини. В статье рассматривается современное состояние
караимских молитвенных домов «кенас», находящихся на
территории Украины в контексте научной реконструкции
прошлого коренных народов Крыма и сохранения их историко-культурного наследия In this article the modern state of the Karaite houses of
prayer «kenases» in Ukraine is analysed in the context of scientifi c
reconstruction of the past of a native people of the Crimea peninsula
and maintenance of their historic and cultural heritage.