До історії досліджень Чернігівського Спаського собору протягом ХІХ – на початку ХХ ст. - Ясновська, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядаються результати архітектурно-археологічних досліджень членами наукових установ та
товариств Росії Спасо-Преображенського собору в Чернігові
протягом ХІХ – початку ХХ ст. В статье рассматриваются результаты архитектурно-археологических исследований членами научных учреждений и
обществ России Спасо-Преображенского собора в Чернигове
на протяжении ХІХ – в начале ХХ вв. The article deals with results of architectural and archaeological
researches of Spaso-Preobrazhensky Cathedral in Chernihiv by
members of Russian scientifi c organizations and societies during
the XIX − at the beginning of the XX centuries.