До історії водяних млинів у Батурині - Хармак, М.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті на основі ґрунтовних досліджень, опрацювання
масиву джерел розглядається розвиток млинарського промислу
на Посейм’ї. Автор намагається розкрити економічну
структуру млинарського промислу Батурина і відтворити
первинний історичний вигляд водяних млинів. В статье на основе обстоятельных исследований, проработки массива источников рассматривается развитие мельничного
промысла на Посеймье. Автор пытается раскрыть экономическую структуру мельничного промысла Батурина и воспроизвести первоначальный исторический вид водяной мельницы. On the basis of thorough analysis of different sources the
development of mill trade in Poseimiia is studied in the article. The
author tries to reveal the economic structure of watermill trade in
Baturyn and to show the fi rst historical image of watermills.