Місцеві органи військового управління та комплектування козацького війська в Україні у XVIII ст. - Лапатійова, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті проаналізовано принципи комплектування
козацького війська в Україні у ХVIII столітті та розглянуті
питання внутрішньої організації війська, системи забезпечення
та командування. В статье проанализированы принципы комплектования
казацкого войска в Украине в ХVIII веке, а также рассмотрены
вопросы внутренней организации войска, система обеспечения
и командования. The principles of the manning of the Cossack army in Ukraine
in the XVIII century are analizised in this article, and the internal
organization of the troops, and the system of maintenance and
command are considered in this article.