Фонд Глухівської сотенної канцелярії ЦДІА України у Києві як джерело з історії Глухівщини першої половини – середини ХVІІІ ст. - Мицик, Ю.А.; Тарасенко, І.Ю. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розкривається зміст фонду 737 «Глухівська
сотенна канцелярія» Центрального державного історичного
архіву України у Києві, де зберігаються важливі матеріали до
історії Глухівщини гетьманських часів, насамперед ХVІІІ ст.
Тут є важливі джерела з соціально-економічної історії, є
джерела, які проливають світло на генеалогічні питання,
менше матеріалу з релігійної та культурної історії, які треба
доповнювати джерелами з інших фондів ЦДІА, насамперед
«Генеральної військової канцелярії». В статье раскрывается содержание фонда 737
«Глуховская сотенная канцелярия» Центрального
государственного исторического архива Украины в Киеве,
где сохраняются ценные материалы по истории Глуховщины
времен Гетманщины, прежде всего ХVIII в. Здесь имеются
важные источники социально-экономической истории, есть
источники, которые проливают свет на генеалогические
вопросы, меньше материала по истории религии и культуры,
который необходимо пополнять источниками из других фондов
ЦГИА, прежде всего «Генеральной войсковой канцелярии». The article reveals contents of fund 737 Hlukhiv hundredth
chancellery of Central State Historical Archives of Ukraine.
Important documents of Hlukhiv area history of Hetman times
(XVIII century) are preserved here. There are important sources of
social and economical history. Documents of religious and cultural
history are needed to add by documents from other funds of CDIAK,
fi rst of all General military chancellery.