Посилення російської реакції під час правління «Гетьманського уряду» (1734-1750 рр.) - Бєлашов, В.І. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті здійснено огляд діяльності «Гетьманського
уряду», направленої на обмеження прав української автономії,
виснаження матеріальних і фінансових ресурсів українців. В статье сделан обзор деятельности «Гетманского
правительства», направленной на ограничение прав украинской
автономии, истощение материальных и финансовых ресурсов
украинского народа. The article includes review of «Hetman government» activity
for limitation of Ukrainian’s autonomy rights, material and financial
resources’ depletion of the Ukrainians.