Участь населення Чернігівської губернії у російсько-турецькій війні 1877-1878 рр. - Сидоренко, О.С. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті висвітлено проблему участі населення
Чернігівської губернії у Російсько-турецькій війні 1877-1878 рр.
Охарактеризовано основні форми допомоги армії та мирному
населенню Балканського півострова. Проаналізовано масштаби
участі та роль чернігівців у військовому конфлікті. В статье рассмотрена проблема участия населения
Черниговской губернии в Русско-турецкой войне 1877-
1878 гг. Дана характеристика основным формам помощи
армии и мирному населению Балканского полуострова.
Проанализированы масштабы участия и роль черниговцев в
военном конфликте. This paper focuses on the problem of a participation the
population of Chernihiv province in the Russian-Turkish war 1877–
1878. The basic forms of a help to the army and civilian population
of the Balkan peninsula is characterized. Scales of participation and
the role of Chernihiv natives in the military confl ict are analysed.