Діяльність Глухівського повітового суду в кінці ХVІІІ – першій половині ХІХ ст. - Мельник, М.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
На тлі досліджень питання функціонування судової
системи Російської імперії кінця ХVІІI – першої половини ХІХ
ст.,використовуючи фондовий матеріал Державного архіву
Сумської області, автор розглядає діяльність Глухівського
повітового суду у зазначений період та окреслює специфічні
особливості у роботі судових органів визначеного регіону. На основе изучения вопроса функционирования судовой си-
стемы Российской империи конца ХVIІІ – первой половины ХІХ
вв., используя фондовый материал Государственного архива
Сумской области, автор рассматривает деятельность Глуховского уездного суда в изучаемый период и определяет специфические особенности в работе органов суда указанного региона. The author examines the activity of Hlukhiv district court
during the late XVIII-th – early XIX-th centuries using funds of
Sumy Oblast State Archives.