Проблеми нормативно-правового регулювання продовольчого забезпечення населення земськими установами та шляхи їх вирішення Чернігівським губернським земством (60 – 90-ті рр. ХІХ ст.) - Петровська, Ю.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті аналізуються проблеми нормативно-правового регулювання продовольчого забезпечення населення
земськими установами та розглядаються шляхи їх вирішення,
запропоновані Чернігівським губернським земством у 60-90-ті рр. ХІХ ст. Особлива увага звертається на спроби
створення Чернігівським губернським земством на рівні повіт-губернія оптимальної системи надання продовольчої допомоги
місцевому населенню та з’ясовуються причини невдач земських
діячів у цьому напрямку. В статье анализируются проблемы нормативно-правового регулирования продовольственного обеспечения
населения земскими учреждениями и рассматриваются пути
их решения, предложенные Черниговским губернским земством
в 60-90-е гг. ХІХ ст. Особенное внимание уделяется попыткам
создания Черниговским губернским земством на уровне уезд-губерния оптимальной системы оказания продовольственной помощи местному населению и выясняются причины неудач
земских деятелей в этом направлении. In the article the problems of the normative-legal adjusting
of the food providing of population by zemstvo establishments are
analyzed and the ways of their solving, offered by Chernihiv province
zemstvo in 60–90th ХІХ c. are examined. The special attention
applies on the attempts of creation by Chernihiv province zemstvo
at level of povit-province the optimum system of food providing for
local population. The reasons of failures of zemstvo fi gures in this
direction are fi nding out.