Наукова діяльність викладачів Чернігівської духовної семінарії - Ципляк, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті висвітлено основні напрямки науково-дослідної
роботи викладачів Чернігівської духовної семінарії. Детально розглянуто участь викладачів семінарії в історико-краєзнавчому русі кінця ХІХ – початку ХХ ст. та впровадження
викладачами нових філософсько-педагогічних ідей в навчально-виховний процес. Статья посвящена основным направлениям научно-исследовательской работы преподавателей Черниговской духов-
ной семинарии. Детально рассмотрено участие преподавателей
семинарии в историко-краеведческом движении конца ХІХ –
начала ХХ вв. и введение преподавателями новых философско-педагогических идей в учебно-воспитательный процесс. The article deals with the main directions of scientifi c and
research work of teachers of Chernihiv Theological Seminary. The
participation of seminary teachers in historical and local history
movement of the end of the XIX- beginning of the XX centuries and
teachers’ introduction of new philosophical and pedagogical ideas
in educational process were analysed in details.