Педагогічна школа М.М. Неплюєва та критичні оцінки його сучасників - Ковальова, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті аналізуються різноманітні погляди на педагогічну та громадську діяльність М.М. Неплюєва. Зокрема висвітлюється критика І. Абрамова стосовно діяльності М .Неплюєва та встановлюється причина негативної оцінки методів його роботи. В статье анализируются различные взгляды на педагогическую и общественную деятельность Н.Н. Неплюева. В частности освещается критика И. Абрамова о деятельности Н. Неплюева и устанавливается причина негативной оценки методов его работы. Different views about pedagogical and public activity of N.N.Nepluev are analyzed in the article. In particular criticism of I. Abramov about N. Nepluev's activity is highlighted and the reason of a negative assessment of the methods of his activity is defi ned.