Дворянські садибні комплекси Дунаєць та Ярославець за споминами М.А. Маркевича - Барабаш, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті автобіографічні записки М.А. Маркевича розглядаються як важливе джерело до реконструкції історико-культурних біографій садибних комплексів представників козацько-старшинських родів Скоропадських (Дунаєць) і Кочубеїв (Ярославець). В статье автобиографические записки Н.А. Маркевич рассматриваются как важный источник для реконструкции историко-культурных биографий усадебных комплексов представителей казацко-старшинских родов Скоропадских (Дунаец) и Кочубеев (Ярославец). In article N. Markevich’s autobiographical notes are considered as an important source for reconstruction of historical and cultural biographies of farmstead complexes of representatives kazatskostarshinskih dynasties Skoropadsky (Dunaiets) and Kochubey (Yaroslavets).