Роль з’їздів лікарів у становленні та розвитку земської медицини Чернігівської губернії (на прикладі Борзенського повіту) - Католик, А.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядаються основні напрями роботи
повітових з’їздів земських лікарів на Чернігівщині в умовах
воєнного часу. Особлива увага приділяється протиепідемічній
діяльності земсько-медичної інтелігенції Борзенського повіту
наприкінці XIX – на початку XX століття. В статье рассматриваются основные направления
работы уездных съездов земских врачей на Черниговщине
в условиях военного времени. Особое внимание уделяется
противоэпидемической деятельности земско-медицинской
интеллигенции Борзенского уезда в конце XIX – начале XX века. The article outlines the main work areas of the country
conventions of rural doctors in Chernihiv region in war time.
Particular attention is paid to anti-epidemic activities of county
medical intelligentsia of Borzenskyi county in the late XIX th -
early XX th century.