Чернігово-Гомельське пограниччя в контексті українсько-білоруських територіальних протиріч 1918 року - Мартиненко, В.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена налагодженню українсько-білоруських
стосунків 1918 р., проблемам врегулювання міждержавних
територіальних протиріч. В контексті вищеокресленого
питання виокремлено моделі розвитку ситуації, що стосувалася
чернігово-гомельського пограниччя. Статья посвящена налаживанию белорусско-украинских отношений 1918 г., проблемам урегулирования
межгосударственных территориальных противоречий. В их
контексте выделены модели развития ситуации, связанные с
чернигово-гомельским пограничьем. The article is devoted to the composing of the Ukrainian-
Byelorussian relations in 1918, to the problems of settlement of
the interstate contradictions. In the context of this item that was
mentioned before, the models of development of the situation were
distinguished, that concerned the Chernihiv-Homel border line.