Трансформація вищої школи Чернігова (1919-1921) - Пригорницька, О.Ю. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття висвітлює зміни, що відбулися в організації
вищої школи Чернігова в 1919-1921 рр. на тлі модернізації
системи освіти в УСРР. На основі широкої джерельної
бази проаналізовано умови підготовки науково-педагогічної
інтелігенції міста. Статья освещает изменения, произошедшие в организации
высшей школы Чернигова в 1919-1921 гг. на фоне модернизации
системы образования в УССР. На основе широкой источниковой
базы проанализированы условия подготовки научно-педагогической интеллигенции города. The article highlights the changes in the organization of higher
education in Chernihiv in 1919–1921 against the background of
the modernization of the education system in the USSR. The author
analyzes the conditions of the training of scientifi c-pedagogical
intelligentsia of the city on the basis of archive materials.