Культурне життя Ніжинщини в період утвердження більшовицької влади (1919-1921 рр.) - Прудько, В.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглянуто важливі складові культурно-мистецького життя провінційного міста – театральне мистецтво (професійне та аматорське) та поширення періодики у 1919-21 рр. В статье рассматриваются важные составляющие культурной жизни провинциального города – театральное искусство (профессиональное и любительское) и распространение периодических изданий в 1919-21 гг. The article is devoted to the main lines of cultural life of provincial town – theatre and the press in 1919-21.