Дитячий комуністичний рух у школах Чернігівщини у 20-ті роки ХХ ст. - Дедович, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розкриваються особливості роботи
осередків дитячого комуністичного руху у школах
Чернігівщини у 20-ті рр. ХХ ст., аналізуються основні
напрямки діяльності піонерських організацій. В статье раскрываются особенности работы ячеек
детского коммунистического движения в школах Черниговщины
в 20-е гг. ХХ в., анализируются основные направления
деятельности пионерских организаций. Features of the work of the cells of children’s communist
movement in schools of Chernihiv region in the 20 years of the ХХ th
century are described in the article, the general directions of the
activity of the pioneer organizations are analyzed.