Принципи формування та порядок утворення постійних комісій Верховної Ради Української РСР - Ночовний, О.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглянуто принципи та порядок утворення
постійних комісій Верховної Ради Української РСР (1938-1990 рр.). Простежено вплив комуністичної партії України на
формування депутатських комісій радянського парламенту. В статье рассмотрены принципы и порядок образования
постоянных комиссий Верховного Совета Украинской ССР
(1938-1990). Прослежено влияние коммунистической партии
Украины на формирование депутатских комиссий советского
парламента. The article reviews the principles and procedure for the
formation of permanent committees of the Verkhovna Rada of
the Ukrainian SSR (1938-1990). Investigates the infl uence of the
Communist Party on the formation deputies committees of the Soviet
parliament.