Народознавчі дослідження місцевих музеїв Північно-Дніпровського Лівобережжя у 20-х – на початку 30-х рр. ХХ ст. - Дмитренко, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті висвітлені основні напрямки досліджень та
здобутки місцевих музеїв регіону в галузі народознавства.
Стисло схарактеризовано склад етнографічних збірок. В статье освещены основные направления исследований и достижения местных музеев региона в области этнографии. Дана
короткая характеристика этнографических музейных коллекций. The article describes the main directions of the analysis
and achievements of the local regional museums in the sphere of
ethnography. A short characteristic of the ethnographic museum
collections is given.