«Глухівець» І.А. Часовніков у Артемівському окружному музеї у 20-х – 30-х роках - Татаринов, С.Й. (Сіверщина в історії України, 2013)
Вперше досліджено створення земського музею у Бахмуті,
діяльність вихідця з Глухова І.А. Часовнікова у 1924-1938 роках
на чолі Артемівського музею. Впервые исследуется создание земского музея в Бахмуте,
деятельность выходца из Глухова И.А. Часовникова в 1924-1938 гг. во главе Артемовского музея. Firstly the foundation of the museum in Bakhmut, the activity
of native of Hlukhiv I.A. Chasovnikov’s in 1924-38 years as the
director of Artemivsk museum are studied.