Історія створення Сумського художнього музею в світлі становлення української музейної справи - Ареф’єва, Г.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
Вводиться до наукового обігу дослідження В. Дубровського «Музеї на Україні» (1929), окреслюється об’єктивна картина становлення Сумського художнього музею на тлі процесів, що відбувалися в Україні в галузі музейного будівництва. Вводится в научный оборот исследование В. Дубровского «Музеї на Україні» (1929), составляется реальная картина создания и развития Сумского художественного музея на фоне процессов музейного строительства в Украине. The work of V. Dubrovskiy «Museums in Ukraine» (1929) is included to scientifi c researches. The real situation of creating and developing of Sumy Art Museum in front of the processes of museum formation in Ukraine is composed.