Музеї в соціокультурному просторі України 90-х рр. ХХ ст. (на прикладі Чернігово-Сіверського регіону) - Семенова, М.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті на основі джерельних даних досліджується стан музеїв у нових умовах соціокультурної ситуації 90-х рр. ХХ ст. Звертається увага (на прикладі Чернігово-Сіверщини) на основні проблеми та напрямки діяльності музеїв хронологічно окресленого періоду. В статье на основании документальных данных исследуется состояние музеев в новых условиях социокультурной ситуации 90-х гг. ХХ в. Обращено внимание (на примере Чернигово-Северщины) на основные проблемы и направления деятельности музеев хронологически выделенного периода. On the basis of authentic sources the article shows the state of museums under the new conditions of Ukrainian socio-cultural situation in the 90-ies of the XX-th century. With the example of Chernihiv-Siversky county the focus is on the challenges museums faced in the given timespan.