Алгоритм сжатия информации с использованием скалярного критерия распознавания образов - Четырбок, П.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
В данной работе построено изоморфное отображение множества образов на множество вещественных
чисел из интервала [0,1], которое позволяет связать классификацию образов с поведением скаляр-
ного критерия в пространстве ошибок. Задавая определенные интервалы для значений скалярного
критерия, можем группировать образы, распознавать, сравнивать и анализировать их. В работе построен
алгоритм сжатия информации с использованием скалярного критерия. У даній роботі побудовано ізоморфне відображення безлічі образів на безліч дійсних чисел з
інтервалу [0,1], яке дозволяє пов'язати класифікацію образів з поведінкою скалярного критерію в
просторі помилок. Задаючи певні інтервали для значень скалярного критерію, можемо групувати
образи, розпізнавати, порівнювати і аналізувати їх. У роботі побудований алгоритм стиснення
інформації з використанням скалярного критерію. In the given work the displaying is built multiplicands of recognizable appearances on multiplied material numbers
from interval [0,1], which allows to link classification of recognizable appearances with the conduct of scalar criterion
in space of errors. Setting definite intervals for the values of scalar criterion can group appearances, recognize,
compare and analyze them. In work algorithm of compression of information with the use of scalar criterion is built.