Эндокапсулярная имплантация стандартных иол при факоаспирации врожденных катаракт у детей раннего (1-24 мес.) возраста - Боброва, Н.Ф.; Дембовецкая, А.Н.; Жеков, А.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Під нашим спостереженням знаходилося 117 дітей (176 очей) у віці від 1 до 24 місяців, в середньому
9,9±5,3SD) місяців. У 100 дітей на 159 очах здійснена первинна ендокапсулярна імплантація гнучких ІОЛ
Acrysof при факоаспирації різних форм вроджених катаракт.
Імплантацію ІОЛ стандартних розмірів (оптика 6,0 мм) можливо безперешкодно здійснювати починаючи
з тримісячного віку дитини при розмірах капсулярного міхура розміром 7,0 мм і більше, що пояснюється
відповідністю розмірів капсулярного міхура і стандартних ІОЛ Acrysof.
Первинна імплантація ІОЛ у лікуванні вроджених катаракт у дітей раннього віку є ефективним і
оптимальним методом корекції для відновлення зорових функцій. 117 children (176 eyes) aged from 1 to 24 months ave (9,9±5,3SD) months were observed. Primary flexible
IOL Acrysof endocapsular implantation at various congenital cataract forms phacoaspiration was performed to100
children at 159 eyes.
Standard sized IOL implantation (with optic 6,0 mm) may be performed freely starting from the three month age
of infant and if the size will be 7.0 mm and more, that explains capsular bag and standard IOL Acrysof dimensions.
Primary IOL implantation in infants is effective and the optimal aphakia correction method that restore the visual
functions.