Особенности постурального баланса у пожилых мужчин, проживающих в социальных учреждениях стационарного типа - Дёмин, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведено дослідження з виявлення особливостей постурального балансу у літніх чоловіків, які
постійно проживають в соціальних установах стаціонарного типу. Встановлено, що у даного контингенту
відбувається збільшення показників середньої швидкості загального центру мас, середнього радіусу
відхилення загального центру мас і зменшення показників середніх полуперіодів коливання даної величини
у фронтальному і сагиттальному напрямках порівняно з особами того ж віку, які вільно проживають вдома.
Отримані результати свідчать про зниження постурального балансу і функції постуральної стабільності у
постояльців соціальних установ стаціонарного типу, що, безсумнівно, буде чинити негативний вплив на їх
мобільність і підвищувати ризик падінь. A study on revealing peculiarities of postural balance in older men living in social residential institutions was
carried out. It was found that this group has an increase in the average speed indicators of general centre of mass,
the average radius of fluctuation of general center of mass and the decline in the average fluctuation half-cycles of
the given value in the frontal and sagittal directions compared with persons of the same age freely residing at home.
The results show a decrease in postural balance and postural stability function in those living in the social residential
institutions, which will undoubtedly have a negative impact on their mobility and will increase the risk of falls.