Изменение иммунологических показателей крови у больных с хроническим генерализованным катаральным гингивитом - Корж, А.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Завдяки широкому спектру біологічних ефектів озона, серед яких бактерицидний,
імуностимулюючий, антігіпоксичний та інші, можливо успішно застосовувати в поєднанні з мінеральною водою при різних стоматологічних захворюваннях. Метод озонотерапіі патогенетично обгрунтован, має високу клінічну ефективність, дешевий і порівняно простий. Це опреділяє мету застосування озонотерапіі в лікуванні та профілактиці генерализованного гінгівіту. Thanks to a wide spectrum of biological effects of ozone, between which are bacterial, immunostimulated, antihypoxic and other, you can successfully use in combination with mineral water at various stomatologic diseases. Method of ozonotherapy is pathogenetically substantiated, it has high clinical efficacy, and it is cheap and comparatively easy. It determines an expediency of ozonotherapy use in the treatment and prophylaxis of generalized gingivitis.