Особенности топографических взаимоотношений сосудистого русла и первых сомато-вегетативных структур пояснично-крестцовой области - Пикалюк, В.С.; Петровский, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Методами макро-мікроскопічних спостережень вивчена архітектоніка лімфатичних капілярів сомато-вегетативних нервових структур попереково-крижової ділянки, їх топографічну залежність від кровоносного русла. Описані основні типи лімфатичних та колатеральних шляхів лімфотоку, їх вікові топографо-анатомічні особливості. Architectonics of lymphatic capillaries of somato-vegetative nervous structures of lumbosacral region and their topographical dependence on a vascular bed are studied by methods of macro-microscopical observation. The basic ways of the main and collateral ways of a lymph drainage, their age and topographicalanatomic features are described.