Особенности катарактогенеза у пациентов трудоспособного возраста - Иванова, Н.В.; Воронова, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В роботі досліджено особливості катарактогенеза у пацієнтів працездатного віку. Обстежено 90
пацієнтів (180 очей) з віковою катарактою, чоловіків і жінок було порівну, середній вік чоловіків - 52,51 ± 6,7
років; середній вік пацієнток жіночої статі - 49,8±4,9 років. Досліджено функціональні особливості зорового
аналізатора за даними периметрії Humphrey, рівень динитрофенилгидразонов і статевих стероїдів у сироватці
крові у пацієнтів працездатного віку з віковою катарактою. Виявлено зниження світлочутливості і поява
локальних дефектів у полі зору у пацієнтів з катарактою. Отримані результати свідчать про вираженість
процесів окисної модифікації білка і низькому рівні статевих стероїдів у сироватці крові у обстежених хворіх. In the paper features of cataractogenesis in patients of working age. The study included 90 patients (180
eyes) with age-related cataracts, men and women were equal, the average age of men - 52,51 ± 6,7 years , the
average age of female patients - 49,8 ± 4,9 years. Investigated the functional characteristics of the visual analyzer
according to perimetry Humphrey, dinitrophenylhydrazons level and sex steroids in the blood serum of patients of
working age with age-related cataracts. Showed a reduction in sensitivity and the emergence of local defects in
the visual field in patients with cataracts. The results showed expression of the oxidative modification of protein
and low levels of sex steroids in blood serum of patients studied.