Наш опыт профилактики острой ишемической невропатии зрительного нерва - Коновалова, Н.В.; Нарицына, Н.И.; Новик, А.Я. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Захворювання, обумовлені порушеннями кровообігу, складають 10-15% від загальної кількості очних
захворювань. Вивчався профілактичний ефект лютеїну и зеаксантину на основі клінічних обстежень хворих
на хронічну судинну оптиконейропатію. Проаналізовано можливість виникнення гострої судинної невропатії
на прикладі 57 хворих (114очей) на хронічну ішемічну невропатію зорового нерва, які на протязі 3 місяців
отримували лютеїн та зеаксантин (Окювайт Компліт), у 3 хворих (3 ока), які не одержували профілактичне
лікування виникла венозна оклюзія та артеріальна оклюзія судин зорового нерва. Vascular pathology of the eye is one of the leading causes of blindness. Diseases caused by circulatory
disorders constitute 10-15% of all eye diseases. Purpose – to examine the preventive effect of lutein and zeaxanthin
on the basis of clinical examination of patients with chronic vascular pathology. The possibility of acute vascular
neuropathy for example, 57 patients (114 eyes) with chronic ischemic neuropathy of the optic nerve that within 3
months of receiving lutein and zeaxanthin (Ocuvait Complit), the control group consisted of 35 patients (70 eyes)
who received no prophylactic treatment and in 3 patients (3 eyes) occurred venous occlusion and arterial occlusion
of the vessels of the optic nerve.