Синтез нових поліетиленглікольвмісних носіїв для доставки лікарських засобів - Рябцева, А.; Мітіна, Н.; Бойко, Н.; Надашкевич, З.; Стойка, Р.; Заіченко, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2011)
Подано результати досліджень цілеспрямованого синтезу нових поліетиленглікольвмісних олігомерних носіїв, а також їхніх властивостей хемічними та фізико-хемічними методами. Описано можливість отримання нанорозмірних водних систем кон’югатів нових олігомерних носіїв з протипухлинними речовинами. Ключові слова: полімерні носії, олігопероксиди, ПЕГілювання, системи доставки лікарських препаратів. The results of purposeful synthesis of new oligomeric PEGylated carriers and their properties studied by chemical and physical-chemical methods are presented in the article. It is shown the opportunity to obtain nanoscale water systems of conjugates of novel oligomeric carriers with anticancer substances. Keywords: polymeric carriers, oligoperoxides, PEGylation, drug delivery systems. Представлены результаты исследований целенаправленного синтеза новых пегилированных олигомерных носителей, а также их свойств химическими и физико-химическими методами. Показана возможность получения наноразмерных водных систем конъюгатов новых олигомерных носителей с противоопухолевыми веществами. Ключевые слова: полимерные носители, олигопероксиды, ПЕГилирование, системы доставки лекарственных препаратов.