Електрохемічне осадження поліаніліну на металевих субстратах. Морфологія та структура плівок - Яцишин, М.; Демчина, І.; Ковальчук, Є. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2011)
Огляд присвячений електрохемічним синтезам поліанілінових плівок на металевих
електродах. З’ясовано вплив різних чинників (природи електрода, методу електрохімічного окиснення аніліну, швидкості розгортки потенціалу, розчинника, сторонніх
додатків на морфологію та структуру поліанілінових плівок на різних металевих
поверхнях.
Ключові слова: електрохімічне окиснення, анілін, поліанілін, поліанілінові плівки,
металеві електроди, морфологія, структура The short review sketches the electrochemical synthesis of the polyaniline films on the metallic electrodes.
The influence of different factors, namely electrode nature, regime of aniline electrochemical oxidation, potential
scanning rate, solvent, additives etc., on the morphology and structure of the polyaniline film synthesized
on the various metallic surfaces was analyzed.
Кey words: aniline, electrochemical oxidation, polyaniline films, metallic electrodes, morphology,
structure Обзор посвящен электрохимическому синтезу полианилиновых пленок на металлических электродах. Проанализировано влияние различных факторов (природы электрода, режима электрохимического окисления анилина, скорости развертки потенциала, растворителя, различных прибавлений) на морфологию и структуру полианилиновых пленок на разных металлических поверхностях.
Ключевые слова: анилин, электрохимическое окисление, полианилин, полианилиновые пленки,
металлические электроды, морфология, структура.