Електрохімічне одержання водню на наноструктурованих нікелевих електродах, модифікованих платиною - Шевченко, О.; Лут, О.; Аксіментьєва, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2011)
Вивчено процеси електрохімічного виділення водню у 2М розчинах калій гідроксиду
на електродах з гладкого, наноструктурованого нікелю і такого ж електрода,
модифікованого імпульсним осадженням платини з розчину К2[РtCl6]. Виявлено
суттєве зростання інтенсивності виділення водню на модифікованих наноструктурованих електродах, пов’язане з наявністю на вершинах гострійних структур нікелю електроосаджених частинок платини.
Ключові слова: наноструктурований електрод, модифікація, виділення водню, поляризаційні криві. The processes of electrochemical hydrogen evolution from 2М potassium hydroxide solutions on the
electrodes of smooth, nanostructured nickel and a same electrode, modified by pulse deposition of platinum
from К2[РtCl6] solution, were studied. It found a significant increasing of hydrogen evolution intensity on the
modified nanostructured electrodes, connected with existence on the tops of sharp nickel structures the
electrodeposited particles of platinum.
Keywords: nanostructured electrode, modification, hydrogen evolution, polarization curves. Изучены процессы электрохимического выделения водорода из 2М растворов калий гидроксида на
электродах из гладкого, наноструктурированного никеля и такого же электрода, модифицированного
импульсным осаждением платины из раствора К2[РtCl6]. Установлено существенное возрастание интен-
сивности выделения водорода на модифицированных наноструктурированных электродах, обусловлен-
ное наличием на вершинах острийных структур никеля электроосажденных частиц платины.
Ключевые слова: наноструктурированный электрод, модификация, выделение водорода, поляриза-
ционные кривые