Использование обогащенной тромбоцитами плазмы при травмах опорно-двигательного аппарата и их последствиях - Дедух, Н.В.; Хмызов, С.А.; Тихоненко, А.А.; Плоткин, А.В.; Подлипенцев, В.В.; Федуличева, Е.А.; Максимова, Т.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті авторами проведено аналіз лікування опорно-рухового апарату та їх наслідків за допомогою збагаченої тромбоцитами плазми. Лікування проводилося 22 пацієнтам з ураженнями суглобів, М’язів, зв’язок, на наслідків переломів довгих кісток.Аналіз отриманих результатів дозволяє зробити висновки о доцільності використання препарату ЗТП для лікування травм опорно-рухового апарату та їх наслідків, скорочення термінів зрощення тканин, стимуляції репаративної регенерації In the article authors analyzed results of treatment of orthopedic injuries and consequence in 22 patients with use platelet-rich plasma. The patients hade injuries of knee joints, muscles, ligaments and bones nonunion.The obtained gains allowed making a conclusion about good results with used of platelet-rich plasma, to have decreased of reparative time, stimulations of reparative regenerations.