Получение фотокаталитически активного наноразмерного диоксида титана из его алкоксидов - Осипова, В.А.; Филатов, И.Е.; Ятлук, Ю.Г.; Андрейков, Е.И. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2011)
Предложен метод и разработана установка для получения наноразмерного оксида титана из его алкоксидов путём испарения—разложения на воздухе. Полученные образцы оксида титана исследованы физическими и химическими методами. Изучена активность полученных образцов в реакции гетерогенного фотокаталитического окисления метиленового голубого, как эталонного загрязнителя в водном растворе при ультрафиолетовом облучении. Запропоновано методу і розроблено уставу для одержання нанорозмірного оксиду титану з його алкоксидів шляхом випаровування—розкладання на повітрі. Одержані зразки оксиду титану досліджено фізичними і хемічними методами. Вивчено активність одержаних зразків у реакції гетерогенного фотокаталітичного окиснення метиленової сині як етальонного забруднювача у водному розчині при ультрафіолетовому опроміненні. Method and plant for fabrication of nanosize titanium oxide from its alkoxide by evaporation and decomposition in air are developed. The obtained samples of titanium oxide are studied by physical and chemical methods. Activity of the samples obtained in the reaction of heterogeneous photocatalytic oxidation of methylene blue as a reference contaminant in an aqueous solution under ultraviolet irradiation is investigated.