Структура и свойства наноструктурных керамических плёнок для фотоники - Лубенец, В.А.; Горбань, О.А.; Любчанский, И.Л.; Бурховецкий, В.В.; Даниленко, И.А.; Волкова, Г.К.; Константинова, Т.Е. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
В данной работе с использованием технологии Tape Casting получены керамические наноструктурные плёнки микронной толщины 8—23 мкм. Структура, морфология и оптические свойства плёнок изучены. Показано, что полученные плёнки являются прозрачными в среднем инфракрасном диапазоне. Изучена зависимость вида интерференционной картины от толщины синтезированных плёнок. У даній роботі з використанням технології Tape Casting одержано керамічні наноструктурні плівки мікронної товщини 8—23 мкм. Структуру, морфологію і оптичні властивості плівок вивчено. Показано, що одержані плівки є прозорими в середньому інфрачервоному діяпазоні. Вивчено залежність вигляду інтерференційної картини від товщини синтезованих плівок. A given paper is concerned with investigations of fabrication of the nanostructured ceramic films with thickness of 8—23 μm using the Tape Casting technology. Structure, morphology, and optical properties are studied. As shown, the obtained films are transparent in a medium infrared range. The relation of form of the interference pattern depending on the synthesized-films’ thickness is studied.