Диффузия когерентных экситонов в квазидвумерных наносистемах - Покутний, С.И.; Науменко, О.В.; Макарук, С.Д. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Исследована температурная зависимость коэффициента диффузии D(T) при двумерном движении когерентных экситонов в наносистемах (молекулярных наноплёнках, слоистых наноструктурах, биологических наномембранах). Показано, что температурная зависимость D(T) при двумерном движении экситонов существенно отличается от таковой для трёхмерной диффузии. Досліджено температурну залежність коефіцієнта дифузії D(T) при двовимірному русі когерентних екситонів у наносистемах (молекулярних наноплівках, шаруватих наноструктурах, біологічних наномембранах). Показано, що температурна залежність D(T) при двовимірному русі екситонів суттєво відрізняється від такої для тривимірної дифузії. The temperature dependence of the diffusion coefficient, D(T), is studied for two-dimensional motion of coherent excitons in nanosystems (molecular nanofilms, layered nanostructures, biological nanomembranes). As shown, the temperature dependence of D(T) substantially differs from that for the three-dimensional diffusion.