Персективы хирургического лечения хронических колостазов - Каштальян, М.А.; Шаповалов, В.Ю.; Тымчук, О.Б.; Колотвин, А.Б. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В основу роботи покладено аналіз результатів лікування 30 пацієнтів з хронічними колостазами. Виконано наступні оперативні втручання – лівобічна геміколектомія, правобічна геміколектомія, субтотальна та тотальна колектомія, лапароскопічна фіксація сліпої та ободової кишок. In base of the work prescribed analysis result of the treatment 15 patients with chronic constipation. They are executed following operative interference - leftside hemicolonectomia, right-side hemicolonectomia, subtotal colonectomia, total colonectomia , laparoscopic fixation of coecum and colon.