Клинический случай успешного лечения пациента со стенозом пищевода, развившемся на фоне ГЭРБ - Прохоренко, Г.А.; Кузьменко, В.И.; Саратов, Д.А.; Скуднов, Г.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Одним з найбільш небезпечних для життя хворих ускладнень ГЄРХ вважається виникнення на тлі стравоходу Барретта стриктури стравоходу. До моменту виникнення ускладнень ГЄРХ ефективне консервативне лікування даного захворювання. Однак ранне адекватне хірургічне лікування ускладнених форм стравоходу Барретта - єдиний надійний метод покращення перебігу захворювання і подальшого прогнозу життя хворого, враховуючи можливість виникнення аденокарциноми Барретта. One of the most dangerous complications SGRD for life on the ill people consider the appearance on the background a gullet of Barretts is a restrict of the gullet. Kill the moments of appearance complications SGRD is effective conservative treatment. Though early adequate surgeon treatment complications forms the gullet of Barretts is one of the reliable method of improvement stream disease and further prognosis ill peoplе’s life.