Псевдотумор орбиты воспалительного характера и лучевая диагностика опухолевых и псевдоопухолевых заболеваний орбиты - Терентьева, Л.С.; Соколов, В.Н.; Легеза, С.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У роботі представлені основні відомості про особливості клініки, діагностики та лікування псевдотумору орбіти запального характеру. Клінічним аналізом піддано 603 пацієнта, які обстежувалися і лікувалися в Інституті очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова за період з 1992 по 2005 рр. Детально представлені основні клінічні форми даного захворювання, їх діагностика і лікування, що має велике практичне значення. Променева диференційна діагностика проведена на кафедрі рентген-радіології Одеського медичного університету з конкретним аналізом результатів і визначення достовірності симптомів пухлинних і псевдопухлинних захворювань орбіти. База даних в Інституті ім. В.П. Філатова охоплює більше 4000 хворих. Переконливо показана виражена діагностична інформативність комп’ютерної томографії та ядерно-магнітного резонансу, які сприяють більш адекватному, успішному лікуванню хворих даної патології. The paper presents basic information about the features of the clinic, diagnosis and treatment of inflammatory orbital pseudotumor. Clinical analysis was performed in 603 patients, which were examined and treated at the Filatov Institute of Eye Diseases and Tissue Therapy. from 1990 to 2005. Detail shows the main clinical forms of the disease, their diagnosis and treatment, that is a great practical importance. X-Ray differential diagnosis was carried out in the x-ray radiology department of the Odessa Medical University with an analysis of clinical outcomes and determining the reliability of diagnostic symptom of cancer and pseudotumor of the orbit. Database at the Filatov Institute of Eye Diseases covers 4,000 patients. Convincingly demonstrated pronounced diagnostic information of computer tomography and nuclear magnetic resonance, which promotes to a more adequate, successful treatment of this severe ocular pathology.