Сoстояние гемодинамики глаза у больных увеитами герпетической этиологии - Храменко, Н.И.; Коновалова, Н.В.; Шайби Абдеррахим (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Показники кровонаповнення ока може бути одним з діагностичних критеріїв та фаз перебігу увеального
запального процесу. Зменшення кровонаповнення як хворого, так і парного ока в середньому на 30%.
діагностується в меж рецидивному періоді. Виявлені порушення кровообігу в судинах циліарного тіла і
зміни гідродинаміки при увеїтах допомагають виявити особливості розвитку різних патологічних станів в оці
і визначити цілеспрямовану диференційовану терапію. Identified impaired circulation in the vessels of the eye and the changes in hemodynamics in uveitis help to
clarify the features of the development of various pathological conditions of the eye and identify targeted differentiated
therapy for prevention of recurrence. In a quiet period of uveitis it was marked the decreasing of eye bloodfilling in
average on 30% in comparison with the control group, which remands, probably, trophic medical therapy.