Хирургическое лечение варикозной болезни нижних конечностей - Цатурян, Б.А.; Ксенич, С.В.; Цатурян, А.Б.; Лисютин, Ю.Е.; Милькевич, А.А.; Князев, В.М.; Руденко, В.П.; Чикина, Н.Е.; Хизриев, С.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Варикозна хвороба нижніх кінцівок є дуже поширеною патологією, яка часто приводить до зниження або втрати працездатності населення. В Україні на даний час нема єдиних рекомендацій щодо показів та методів хірургічного лікування цієї патології. В нашій статті ми представляємо власний досвід лікування варикозної хвороби за останні чотири роки у відділенні судинної хірургії 1472 військово-морського клінічного госпіталя у місті Севастополь. Varicose veins of the lower extremities is very wide in pathology, which often leads to a decrease or disability population. In Ukraine, there is currently no uniform guidelines on exposure and methods of surgical treatment of this pathology. In this article, we present our own experience treating varicose veins for the last four years in the department of vascular surgery 1472 Navy Clinical Hospital in Sevastopol.