Морфологическая оценка эффективности терапии сопровождения при ортодонтическом перемещении зубов на фоне экспериментального зоба - Колесник, К.А.; Филоненко, Т.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлені результати експерименту, який проводили на 40 щурах лінії Вістар. На
експериментальній моделі зоба і ортодонтичного переміщення зубів, було встановлено, що застосування
йодиду калію, ехінацеї композитум С до фіксації силового модуля, після фіксації - терафлекса, остеобіоса
і кальцікора, супроводжувалося активним вирішенням запалення, адекватними процесами репарації і
диференціювання тканин пародонта з відбудовою анатомічної структури навколозубних тканин. Results of experiment, which made on 40 rats of Vistar’s line, are introduced in the article. On an
experimental model of a goiter and orthodontic teeth movement it has been determined that application of
potassium iodide, Echinaсeya compositum C before fixation of the power module, after fixation – of teraflex,
osteobios and calcicor accompanied by the active permission of inflammation, adequate processes of reparation
and differentiation of periodontal tissues with restoration of anatomical structure of periodontal tissues.