Инновационные подходы в реабилитации больных с нижними парезами вследствие спинномозговой травмы на уровне D₁₀-L₁ - Коваль, С.Я.; Хомякова, О.В.; Редько, А.Б.; Сачевский, С.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
На основі проведених досліджень розроблені принципи включення інноваційних тренувальних методів в реабілітаційний комплекс у хворих зі спинномозковою травмою, з диференційованим підходом до побудови кінезотерапевтіческіх програм, що сприяють появі нових мото-вісцеральних, асоціативних (межнейрональних і межсегментарних) зв’язків, прискорюють формування компенсаторно-адаптаційного потенціалу, відновленню втрачених рухових функцій. Ці принципи обгрунтовують своєчасний і ранній початок реабілітаційних заходів у таких хворих. Based on the studies performed, principles of incorporating innovative training methods into comprehensive rehabilitation of patients with cerebrospinal trauma, with a differentiated approach to the development of the kinesitherapy programs that contribute to the formation of new motor-visceral, associative (interneuronal and intersegmental) links, and accelerate the formation of compensatory and adaptive potential, the recovery of lost motor functions. These principles substantiate timely and early initiation of rehabilitation in such patients.