Створення комплексів біомономерів з вуглецевими нанорурками - Маніло, М.В.; Ар’єв, І.А.; Литвинов, Г.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
З метою створення біонанокомпозита експериментально досліджено процеси зв’язування біомономерів (на прикладі амінокислот з аліфатичними і ароматичними радикалами) вуглецевими нанорурками, а також визначено основні характеристики (розміри посадкових площ, константи рівноваги, вільні енергії) сорбції в широкому інтервалі рН. Знайдено оптимальні значення параметрів середовища для створення композитів амінокислота—вуглецеві нанорурки. The processes of biomonomers (aminoacids with aliphatic and aromatic radicals) binding by multiwalled carbon nanotubes are investigated experimentally with an objective to fabricate bionanocomposites. Main parameters of sorption (free energies, surface areas per biomolecule, equilibrium constants) are calculated. Optimal values of medium parameters for fabrication of aminoacid—carbon nanotubes’ composites are determined. Для создания бионанокомпозита экспериментально изучены процессы связывания биомономеров (на примере аминокислот с алифатическими и ароматическими радикалами) углеродными нанотрубками, а также рассчитаны основные характеристики (размеры посадочных площадок, константы равновесия, свободные энергии) сорбции в широком интервале рН. Определены оптимальные значения параметров среды для создания композитов аминокислота—углеродные нанотрубки.