Особливості технології одержання і дослідження нанорозмірних феритів системи NiAlxFe2−хO4 - Бушкова, В.С.; Тафійчук, Ю.М.; Вилка, І.Я. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
З використанням технології золь—ґель за участю автогоріння синтезовано серію зразків системи NiAlxFe2−хO4. Виконано магнетні дослідження даної системи. Встановлено, що при x = 1,3 питома магнетованість наситу зразка дорівнює нулю. Розраховано сталу ґратниці досліджуваних наноматеріялів. NiAlxFe2−хO4 ferrites are synthesized by sol—gel process with autocombustion. Magnetic studies of these ferrites are carried out. As revealed, if x = 1.3, specific saturation magnetization of samples is equal to zero. Lattice parameter of investigated nanomaterials is calculated. С использованием технологии золь—гель с участием автогорения синтезирована серия образцов системы NiAlxFe2−хO4. Выполнены магнитные исследования данной системы. Установлено, что при x = 1,3 удельная намагниченность насыщения образца равна нулю. Рассчитана постоянная решётки исследуемых наноматериалов.