Опыт лечения больных с деформирующими артрозами крупных суставов в условиях травматологического стационара - Савран, Ю.Г.; Луданин, А.Н.; Хорошун, Э.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
За період з 2009 по 2010 рр. у травматологічному відділенні ВМКЦ КР проліковано та обстежено 52 пацієнта у віці від 37 до81 року з дегенеративно-дистрофічною патологією опорно-рухательного апарату. З них 31 з деформуючим артрозом колінних суглобів, 14 з деформуючим артрозом кульшових суглобів, 4 з деформуючим артрозом плечового суглобу та 3 – гомілковостопного суглобу.
Впровадження методики міофасціального релізінгу у комплексному лікуванні хворих з дегенеративно-дистрофічними змінами дозволив знизити інтенсивність больового синдрому у суглобах вже після першого сеансу, що знижує тривалість лікування та достигнути стійкого терапевтичного ефекту. From 2009 till 2010. In traumatologic unit Military-medical Clinical Center of the Crimean Region we treat and investigate 52 patients at the age from 37 to 81 years from an is degenerate-dystrophic pathology of a locomotorium. From them 31 with a deforming arthrosis of knee joints, 14 with a deforming arthrosis of hip joints, 4 with a deforming arthrosis of a humeral joint and 3 – an ankle joint.
Technique application miofascial relizing in complex treatment of patients with is degenerate-dystrophic changes has allowed to lower intensity of joint pains already after the first session that has allowed to lower duration of treatment and to reach proof therapeutic effect.